Kunst & koffie bij AkzoNobel Art

Het is om de hoek, de koffie is er prima, er zijn geen rijen voor de toegang of dringende bezoekers. En had ik al gezegd dat het gratis is? Art Space op de Zuidas toont de internationale collectie moderne kunst van verffabrikant/multinational AkzoNobel. De jubileumtentoonstelling All Eyes is weer heerlijk divers en kleurrijk.

All Eyes Tang Zhigang
Tang Zhigang

De Chinese Tang Zhigang zat in het leger voordat hij de kunstacademie volgde. Dit schilderij uit de serie ‘Children in Meeting’ toont zijn belangrijkste thema: de absurditeit van politiek, macht en business laten zien. We zien er moeiteloos een persconferentie van een Amerikaanse president in. Of van de bondscoach.

Yael Bartana
All Eyes galerij
All Eyes Koen Vermeule
Koen Vermeule

De Nederlandse Koen Vermeule maakte dit schilderij naar aanleiding van een dansvoorstelling op Stabat Mater van Pergolesi. Ondanks de doodstil liggende mannen heet het ‘Tanz’.

All Eyes wandkleed
Afra Eisma – getuft wandkleed
All Eyes
Patricia Kaersenhout

In de serie Objects of Love and Desire portretteert Patricia Kaersenhout zwarte feministen die min of meer vergeten zijn. Hier beeldt ze als een soort propagandaposter Solange Fitte Duval af, die zich inzette voor vrouwenemancipatie en onderwijs op Martinique.

All Eyes Alex Dordoy
Alex Dordoy

De Engelse schilder en beeldhouwer Alex Dordoy onderzoekt nostalgie, kunstmatigheid en de rol die technologie speelt. Voor de serie Ego bewerkte hij advertenties van de twintiger en dertiger jaren en ontdeed ze van hun oorspronkelijke functie als landschapsbeeld.

All Eyes Natasja Kensmil
Natasja Kensmil

In zelfportret met kruis van Natasja Kensmil laat de Nederlandse schilder een geketende vrouw in 17e eeuwse kleding zien. Geschiedenis van onvrijheid.

Niels Post – On Span, Comment Spam

Op de voorgrond de bewegende wandsculptuur, Niels Post maakte een woordenwolk van woorden die hij in zijn spamfilter vond, over liefde, eenzaamheid een verlangen. Op de achtergrond de muurschildering van Gijs Frieling.

All Eyes wand Gijs Frieling
Gijs Frieling

Soms vind je iets gewoon direct mooi, zoals deze enorme muurschildering die Gijs Frieling speciaal voor dit 25e jubileum heeft gemaakt. De uitleg komt pas later, als we in de catalogus bladeren: hier gaat hier om het beschermen van kunst, in het bijzonder de boot gevuld met de kunstwerken van de AkzoNobel Art Foundation.

All Eyes Vera Gulikers
Vera Gulikers, zelfportret

Een absolute blikvanger natuurlijk, dit model met lange benen.

Caroline Walker

Dit doek, waarop een hand gelezen wordt, doet zoals wel vaker bij de Engelse Caroline Walker, denken aan een intieme foto.

AllE yes Roger Hiorns
Roger Hiorns

Body Awareness heet deze magisch blauwe jongensfiguur van steen, plastic en kopersulfaat. Een eeuwenoude rotsblok op zijn buik. Een sprookje, een mummie of…?

Entree met koffiebar

Al is Art Space niet groot, toch kom je snel ogen te kort. Een goede reden om er binnenkort weer eens een koffieafspraak te maken 🙂

All Eyes
AkzoNobel Art Space,
Christian Neefestraat 2, Amsterdam
maandag-vrijdag 09.00-18.00
https://artfoundation.akzonobel.com

Berichten gemaakt 181

Eén gedachte over “Kunst & koffie bij AkzoNobel Art

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven