De luxe van Marlene Dietriech: eine nacht in Berlijn

Adlon Kempinsky Hotel, Berlijn
Marlene Dietrich (1931)

Het Adlon Kempinsky Hotel in Berlijn stond al jaren op de bucketlist van reisgenote Margot. Ze kwam de naam vaak tegen in allerlei biografieën. Hoogste tijd dus om eens te gaan baden dezelfde luxe als Marlene Dietrich en vele anderen. En het was een avontuur: alles klopte, alles was kwaliteit. En het ontbijt: dat besloeg drie zalen met lekkers en diverse champagnebars.

Hotel Adlon Kempinsky, Berlijn
Onder de rook van de Brandenburger Tor, foto: Are Skarstein Kolberg
Hotel Adlon Kempinsky, Berlijn
lobby

Adlon Kempinsky Hotel, Berlijn

Het mythische Hotel Adlon aan Unter den Linden in Berlijn, bestaat ruim honderdtien jaar. Met hulp van Keizer Wilhelm II bouwde meubelmaker Lorenz Adlon in 1907 dit ongekend luxueuze hotel naast de Brandenburger Tor. Behalve de keizer zelve, logeerden hier beroemdheden zoals Marlene Dietrich,  Albert Einstein, Tsaar Nicholas, Thomas Mann, Enrico Caruso, Henry Ford, Mata Hari en Charlie Chaplin.

In 1945 brandde het Adlon af, maar gelukkig is het na de Wende in 1997 herbouwd. De prachtige originele zuil met de mooie zwarte olifantjes staat weer trots midden in de hal, net als voor de wereldoorlogen.

Adlon Kempinsky Hotel, Berlijn
lobby met beroemde zuil

Ook nu weer weten gasten zoals koningin Elizabeth, George Bush sr, Sophia Loren het Adlon moeiteloos te vinden. Barack Obama dineerde er in een privé-zaal met Angela Merkel. Michael Jackson liet hier zijn baby vanaf het voorbalkon bungelen…

Hotel Adlon, Berlijn
Franse minister op het balkon waar Michael Jackson later stond (1931)

Nee, dit is (helaas) geen gesponsord verhaaltje, we hadden de goedkoopste kamer, voor één nacht. Maar ook die is net zo groot als een mini-appartement met eigen bar en koffiebar.
De duurste suite is geloof ik 20.000 euro, maar dat is natuurlijk inclusief bodyguards.

Hotel Adlon Kempinsky
onze suite

Over dit roemruchte hotel zijn diverse documentaires gemaakt, en zelfs een Duitse tv-serie!

Berichten gemaakt 181

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven