De luxe van Marlene Dietriech: een nacht in Berlijn

Marlene Dietrich, 1931

Het Adlon Kempinsky Hotel in Berlijn stond al jaren op Margots bucketlist; ze kwam de naam vaak tegen in allerlei biografieën. Hoogste tijd dus om eens te gaan baden dezelfde luxe als Marlene Dietrich en vele anderen. En het was een avontuur: alles klopte, alles was kwaliteit. En het ontbijt: dat besloeg drie zalen met lekkers en diverse champagnebars.

 

Foto: Are Skarstein Kolberg

Het mythische Hotel Adlon aan Unter den Linden in Berlijn, bestaat ruim honderdtien jaar. Met hulp van Keizer Wilhelm II bouwde meubelmaker Lorenz Adlon in 1907 dit ongekend luxueuze hotel naast de Brandenburger Tor. Behalve de keizer zelve, logeerden hier beroemdheden zoals Marlene Dietrich,  Albert Einstein, Tsaar Nicholas, Thomas Mann, Enrico Caruso, Henry Ford, Mata Hari en Charlie Chaplin.

 

In 1945 brandde het Adlon af, maar gelukkig is het na de Wende in 1997 herbouwd. De prachtige originele zuil met de mooie zwarte olifantjes staat weer trots midden in de hal, net als voor de wereldoorlogen.

 

Ook nu weer weten gasten zoals koningin Elizabeth, George Bush sr, Sophia Loren het Adlon moeiteloos te vinden. Barack Obama dineerde er in een privé-zaal met Angela Merkel. Michael Jackson liet hier zijn baby vanaf het voorbalkon bungelen…

1931, Franse minister op het balkon waar Michael Jackson later stond.

 

Nee, dit is (helaas) geen gesponsord verhaaltje, we hadden de goedkoopste kamer, voor één nacht. Maar ook die is net zo groot als een mini-appartement met eigen bar en koffiebar.
De duurste is geloof ik 20.000 euro, inclusief bodyguards.

 

Over dit roemruchte hotel zijn diverse documentaires gemaakt, en zelfs een Duitse tv-serie!

 

 

 

Berichten gemaakt 100

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven